10 Octombrie 2017Sursa: IPJ Alba

Buletin de presă din 10.10.2017

La data de 06 octombrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud, sprijiniţi de poliţiştii din Blaj şi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, au reuşit să documenteze activitatea infracțională a doi bărbaţi din Blaj, ce sunt bănuiţi de comiterea unui furt de porumbei din rasa „Jucător de Galaţi”, de la un crescător din municipiul Aiud, precum şi a unei tentative de furt, faptă comisă în dauna aceluiaşi crescător.

 

Se pare că, în noaptea de 22/23 septembrie ac., cei doi bărbaţi de 27 şi 34 de ani, ar fi dislocat acoperişului adăpostului pentru porumbei, amplasat în grădina locuinţei unui crescător din Aiud şi ar fi sustras 28 de păsări, în valoare de 5.000 de lei.

 

Totodată, poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 13 septembrie a.c., cei doi ar fi pătruns în grădina locuinţei aceluiaşi crescător, însă nu au reuşit să sustragă păsările.

 

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate, poliţiştii au reuşit să recupereze un număr de 21 de porumbei ce au fost restituiți păgubitului.

 

Faţă de cei doi bărbaţi, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”tentativa de  furt” şi “furt calificat “, precum şi pentru stabilirea întregii lor activităţi infracţionale.

 

  •  

Infracțiune rutieră

 

La data de 09 octombrie a.c., în jurul orei 05.25, poliţiştii din Cîmpeni, în timp ce acţionau pe D.N. 75, l-au depistat pe un tânăr de 26 de ani, din comuna Gârda de Sus, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de

0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Cîmpeni unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemie.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

  •  

 

Amplasarea radarelor în data de 11.10.2017

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac