08 Februarie 2023Sursa: IPJ Alba

Buletin de presă din 08.02.2023

În după amiaza zilei de 7 februarie 2023, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în timp ce acționau pe fondul de vânătoare numărul 3 Horea, împreună cu polițiștii din Câmpeni, au depistat doi tineri, de 20 și 21 de ani, din comuna Albac, județul Alba, având asupra lor două arme de vânătoare și muniție aferentă acestora.

 

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că cei doi tineri, care sunt deținători legali de armă de vânătoare, ar fi intenționat să vâneze, fără a deține, însă,  autorizație de vânătoare individuală sau colectivă, eliberată în condițiile legii, pentru fondul cinegetic pe care se aflau.

 

Față de cei doi, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de braconaj cinegetic, iar armele de vânătoare și muniția au fost indisponibilizate.

 

Potrivit prevederilor legale, permisele de armă și de vânătoare a celor doi au fost ridicate în vederea retragerii respectiv anulării.

 

Cercetările sunt continuate.

  •  

 

Prinși în flagrant delict

 

Trei tineri din Ocna Mureș au fost depistați de polițiști, în flagrant delict, în timp ce încercau să sustragă catalizatorul unui autoturism parcat. Au încercat să fugă, dar autoturismul lor a fost urmărit și oprit de polițiști.

 

La data de 7 februarie 2023, în jurul orei 23,00, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Orașului Ocna Mureș au depistat 3 tineri, doi de 20 de ani și unul de 17 ani, din Ocna Mureș, în timp ce încercau să sustragă, folosindu-se de un flex, catalizatorul unui autoturism parcat pe strada Digului din Ocna Mureș.

 

Cei 3 tineri au încercat să își asigure scăparea și au fugit cu un autoturism, pe care polițiștii l-au urmărit și l-au oprit, în scurt timp, nu departe de locul în care au fost identificați inițial.

 

Față de cei 3 tineri, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de furt calificat precum și pentru stabilirea întregii lor activități infracționale.

 

  •  

 

Reținut pentru infracțiuni rutiere

 

La data de 7 februarie 2023, în jurul orei 16.40, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au oprit, pentru control, pe raza comunei Noșlac, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din Ocna Mureș.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, remorca atașată acestuia nu este înmatriculată în circulație, iar autoturismul i-a fost încredințat de către soția sa, pentru a fi condus pe drumurile publice, cu toate că aceasta știa că nu deține permis de conducere.

 

În plus, în urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de bărbat, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, tractarea unei remorci neînmatriculate și conducere sub influența alcoolului.

 

Față de soția acestuia, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice, unei persoane despre care cunoaște că nu deține permis de conducere.

  •  

 

Mandat executat

 

La data de 7 februarie 2023, polițiștii din Teiuș au identificat și reținut un bărbat de 28 de ani, din Teiuș, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Aiud.

 

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 4 ani închisoare, pentru săvârșirea a 3 infracțiuni de conducere fără permis și a uneia de conducere sub influența alcoolului.

 

Condamnatul a fost depus în penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

  •  

 

Amplasarea radarelor în data de 09 februarie 2023   

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac