06 Februarie 2023Sursa: IPJ Alba

Buletin de presă din 06.02.2023

La data de 5 februarie 2023, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au identificat și reținut doi tineri, de 18 și 23 de ani, din comuna Unirea, județul Alba, ca persoane bănuite de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat care a fost sesizată poliției la data de 4 februarie 2023.

 

Se pare că, în noaptea de 03/04 februarie 2023, cei doi ar fi pătruns în anexa unei locuințe din comuna Unirea și ar fi sustras o motocoasă și mai multe scule, în valoare totală de 1.200 de lei.

 

Toate bunurile sustrase au fost recuperate și restituite păgubitului.

 

În cursul zilei de azi, 6 februarie, cele două persoane reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Cercetările sunt continuate.

 

  •  

 

Infracțiuni rutiere

 

La data de 5 februarie 2023, în jurul orei 13,30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au depistat un bărbat de 49 de ani, din comuna Cricău, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Tibru, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotrst, a rezultat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

  •  

        

La data de 5 februarie 2023, în jurul orei 14,00, polițiștii din Ocna Mureș au depistat un bărbat de 32 de ani, din Ocna Mureș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Avram Iancu din Ocna Mureș, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

  •  

 

La data de 5 februarie 2023, în jurul orei 21,00, polițiștii din Zlatna au intervenit pe strada Pârâul Roșu din Zlatna, unde a fost semnalată producerea unui accident rutier, soldat cu pagube materiale.

 

Din primele cercetări efectuat de polițiști, a rezultat că un bărbat de 46 de ani, din comuna Almașu Mare, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune cu un zid de  beton.

 

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,67 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

  •  

 

La data de 5 februarie 2023, în jurul orei 21,40, polițiștii rutieri din Abrud au depistat un bărbat de 35 de ani, din comuna Bistra, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Republicii din Abrud, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

  •  

 

Amplasarea radarelor în data de 07 februarie 2023   

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac