01 Octombrie 2023Sursa: IPJ Alba

Buletin de presă din 01.10.2023

În perioada 29 - 30 septembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

 

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 768 de persoane și au fost verificate 493 de autovehicule.

 

Au fost constatate 157 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 30.535 lei. Au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și au fost reținute 12 permise de conducere.

 

Au fost efectuate 184 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 19 infracțiuni.

 

  •  

Infracțiuni rutiere

 

La data de 29 septembrie 2023, în jurul orei 18.30, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 68 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Nicolae Iorga din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

  •  

 

La data de 30 septembrie 2023, în jurul orei 01.00, polițiștii din Alba Iulia au intervenit pe strada Costache Negruzzi din municipiu, pentru soluționarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

 

Din  primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un tânăr de 24 de ani, din municipiul Turda, în timp ce conducea un autoturism, a efectuat o manevră de mers înapoi și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

  •  

 

La data de 30 septembrie 2023, în jurul orei 00,00, polițiștii rutieri din Sebeș au depistat un bărbat de 37 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Augustin Bena din Sebeș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

  •  

 

La data de 30 septembrie 2023, în jurul orei 18.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au oprit, pentru control, un autoturism care era condus, pe raza localității Vințu de Jos, de un bărbat din municipiul Sebeș.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul nu este înmatriculat în circulație, iar plăcuțele de înmatriculare, aplicate pe acesta, erau false.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

  •  

 

La data de 30 septembrie 2023, în jurul orei 12.40, polițiștii din Zlatna au intervenit pe raza localității Pătrângeni de unde a fost semnalată producerea unui accident rutier, soldat cu pagube materiale.

 

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un tânăr de 21 de ani, din Zlatna, în timp ce conducea un autoturism, la intersecția cu DN 74, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat de 65 de ani, intrând în coliziune cu acesta.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de tânărul de 21 de ani avea autorizația provizorie de circulație expirată din data de 9 septembrie 2023.

 

În urma testării conducătorilor auto, cu aparatul etilotest, a rezultat că tânărul care a provocat accidentul era sub influența băuturilor alcoolice, valoarea rezultată fiind de  0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea, pe drumurile publice, a unui autoturism neînmatriculat.

 

  •  

 

Amplasarea radarelor în data de 2 octombrie 2023        

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac