04 Octombrie 2017Sursa: IPJ Alba

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII 4 octombrie 2017 - zi dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului

Ce de-a treia zi a Campaniei Săptămâna Prevenirii Criminalităţii a fost dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

 

Poliţiştii au fost prezenţi în locuri publice, în pieţe, parcările supermarketurilor, în societăţi comerciale, în gări, autogări, pe mijloacele de transport în comun dar şi în unităţi de învăţământ, oferind cetăţenilor materiale informativ – preventive, pentru protejarea locuinţelor proprii şi prevenirea victimizării prin infracţiuni de înșelăciune, tâlhărie şi furt.

 

Acțiunile de azi s-au adresat, în primul rând, categoriilor de persoane vulnerabile,  vârstnici şi tineri, care au primit sfaturi cu privire la mijloacele de protecţie a locuinţelor şi bunurilor personale.

 

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a fost organizată o întâlnire cu preşedinţii asociațiilor de proprietari din municipiul Alba Iulia, la care au participat adjunctul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, comisar Horja Rareş, poliţişti de prevenire şi poliţişti specializaţi în combaterea infracţiunilor contra patrimoniului şi sisteme de securitate.

 

Acestora le-au fost prezentate aspecte legate de modurile de operare folosite de infractori, mijloacele şi metodele moderne de protejare a locuinţelor şi, nu în ultimul rând, le-au fost adresate recomandări pentru prevenirea victimizării din infracţiuni, pentru ca, la rândul lor, să transmită mesajul preventiv către proprietarii de locuinţe.   

 

Poliţiştii Serviciului Transporturi au oferit, și ei, sfaturi şi materiale informativ – preventive, cetăţenilor aflaţi în staţiile CFR Alba Iulia, Vinţu de Jos, Teiuş şi Aiud dar şi celor aflați în trenurile de călători.       

 

De asemenea, poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, proximitate şi ordine publică, atât din mediul urban cât şi din mediul rural au discutat cu cetățenii şi au participat la întâlniri cu elevi din unităţile de învăţământ din judeţ.

 

Mâine, 5 octombrie, activităţile cuprinse în programul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” vor fi dedicate prevenirii violenţei intrafamiliale.