29 Septembrie 2023Sursa: IPJ Alba

ACTIVITĂȚI INFORMATIV – PREVENTIVE DEDICATE SIGURANȚEI ELEVILOR

În perioada 25- 29 septembrie 2023, au fost continuate acțiunile, în sistem integrat, dedicate elevilor.

 

Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, alături de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia au fost prezenți în 10 unități de învățământ primar, gimnazial și liceal din municipiul Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Crăciunelu de Jos și Ghirbom unde au participat la acțiuni informativ- preventive care au avut ca scop creșterea gradului de siguranță al elevilor.

 

Minorilor li s-a recomandat să nu accepte să facă parte dintr-un grup de prieteni care au obiceiuri nesănătoase, să nu cadă în capcana consumului de substanțe interzise, fiindu-le explicate consecințele devastatoare ale drogurilor, să evite conflictele, să-și trateze colegii cu respect și toleranță, să comunice civilizat și să nu dea curs provocărilor.  

 

O altă temă de interes a fost cea privind consecințele absenteismului și abandonului școlar, în dezvoltarea tinerilor, subiectul fiind abordat și în cadrul întâlnirilor cu părinții, care au avut loc în această săptămână, în unități de învățământ din municipiul Sebeș.

 

În paralel cu activitățile informativ – preventive, polițiștii au desfășurat o acțiune de informare a comercianților economici în legătură cu obligativitatea de a nu vinde alcool și tutun minorilor. Au fost vizate și sălile de jocuri de noroc, iar reprezentanților acestora li s-a reamintit obligativitatea de a nu permite accesul minorilor în spațiile în care funcționează jocuri mecanice. Acțiunile de informare, în acest domeniu, vor fi urmate de controale.

 

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii vor fi alături de tinerii sportivii care se vor alinia la startul competițiilor care vor avea loc în municipiul Alba Iulia, pentru a-i încuraja să continue să facă sport, ca o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber.